Ondernemers Geertruidenberg kiezen massaal voor energieneutraal!

De Verenigde Ondernemers Geertruidenberg, de VOG, heeft het initiatief genomen tot GENiaal :” Geertruidenberg Energie Neutraal “. Een uniek samenwerkingsproject waaraan, naast de VOG, de Gemeente Geertruidenberg, ZLTO, RWE Amercentrale, Rabobank Amerstreek en Hellemans Consultancy deelnemen. Gisteren was de oprichtingsvergadering.

Logos2

Voorzitter Geert de Haas van de kersverse werkgroep: “Het maatschappelijk draagvlak voor het opwekken van energie met fossiele brandstoffen neemt steeds meer af. Nederland zit midden in een energietransitie en het bedrijfsleven heeft daarin ook een verantwoordelijkheid. Sterker nog, het kan een heel belangrijke rol spelen! Daarom zet de VOG als stip aan de horizon het streven de gemeente Geertruidenberg energieneutraal te maken. De werkgroep gaat onderzoeken welke concrete mogelijkheden er voor ondernemers liggen. Daarbij moet het gaan om concrete, behapbare projecten die direct voordeel opleveren. Dat voordeel kan economisch zijn, maar ook zitten in de uitstraling dat een bedrijf bereid is in duurzaamheid te investeren.”

Het eerste project dat bij de kop wordt gepakt, is de gezamenlijke inkoop van duurzame energie, te leveren door zonnepanelen, windmolens, biovergisting en andere technieken.

De werkgroep kiest bewust voor concrete projecten. Door de gezamenlijke inkoop van energie is er voor ondernemers direct voordeel te behalen. Door gezamenlijke inkoop dalen de kosten terwijl tegelijkertijd het maatschappelijk verantwoord ondernemen vorm krijgt.

Het draagvlak is groot. Uit de maandelijkse poll van de ondernemersvereniging blijkt dat 85% bereid is te investeren in energiezuinige maatregelen, kijk op: www.VOGweb.nl/poll