Ondernemers gezocht voor jurypanel

Dat Brabant tot de meest innovatieve regio’s ter wereld behoort is niet nieuw. Dat kinderen daarbij een actieve rol gaan innemen wel: op de BrainTrigger website worden kinderen uitgedaagd om nieuwe oplossingen te bedenken voor Csi Industries uit Raamsdonksveer.

Op donderdagochtend 20 juni a.s. presenteren de kinderen van groep 5/6 en groep 8 van basisschool de Peuzelaar en basisschool de Radonkel hun ideeën aan een jury van technische en innovatie experts. Stichting OTG vraagt ondernemers van de VOG om deel te nemen aan het jurypanel. Het jurypanel beoordeelt de ideeën van de kinderen op originaliteit, presentatie en uitwerking.

Csi Industries vroeg de kinderen om ideeën te gaan ontwikkelen voor de volgende opdracht: Bedenk een manier waardoor (één of meer) stappen tussen de productie en het gebruiken van een voedingsproduct nóg schoner worden. Want voedsel is schaars op de wereld. Dus we moeten zorgen dat er zo weinig mogelijk voedsel bij het afval terechtkomt! Daarnaast moet het vervoeren en bewaren van voedsel niet teveel energie verbruiken en moeten we zorgen voor zo min mogelijk restafval. De verpakking speelt een belangrijke rol hierbij. De machines van CSi Industries uit Raamsdonksveer spelen een belangrijke rol in de stappen tussen de productie van voeding en het opeten (of drinken) van producten die de kinderen dagelijkse eten.

Henk Meeuwis van Csi Industries gaf op 5 april jl. een toelichting over de opdracht aan de kinderen en nam de kinderen mee in het proces van ‘aardappel tot chips’. De kinderen werden ontvangen in de demo-testruimte van Csi Industries, waar zij proeven gaan uitvoeren om inzicht te krijgen in de obstakels in de keten van ‘aardappel tot chips’.

Na de aftrap van de Braintrigger opdracht zijn de kinderen van basisschool de Peuzelaar en de Radonkel aan de slag gegaan om ideeën te ontwikkelen. De inzendingen van de kinderen komen op http://www.braintrigger-challenge.nl/opdrachten/duurzaamheid/kijkje-in-de-keuken. De kinderen vragen hun ouders, buren, kennis en vrienden online te stemmen op het beste idee. Ook ondernemers kunnen stemmen uiteraard ! Dit helpt de kinderen als aanmoediging voor hun presentatie op 20 juni a.s. bij Csi Industries.

Ondernemers die jurylid willen zijn op 20 juni kunnen zich aanmelden bij Tune Techniek via mieke@tunetechniek.nl. De bijeenkomst start om 9 uur.