Ondernemersprijs 2009: Koken aan de Markt

Patricia Snijders en Adri Branderhorst van kookstudio Koken aan de Markt kregen woensdagavond de onderscheiding uitgereikt die hoort bij de Ondernemersprijs van de gemeente Geertruidenberg. Wethouder Louise Laurijssen prees het duo, dat temidden van een ‘turbulent economisch getij’ de durf heeft gehad om een nieuwe horecagelegenheid te beginnen.

De bekendmaking gebeurde tijdens De Aanloop, de aftrap van het school-, sport- en politieke nieuwe jaar, dat voor de tweede maal in Fort Gertrudis werd gehouden. De Cultuurprijs ging naar stichting De Handwijzer. De stichting is al twintig jaar actief op het gebied van diverse terreinen van het handenarbeid. De Vrijwilligersprijs ging naar Corrie Philipse-van Goolen, die al jarenlang vrijwilligster is voor de Zonnebloem en ook collectante is voor het Koningin Wilhelmina- en het Astmafonds.

Burgemeester Matthieu Meijer stipte in zijn inleidende toespraak verder de economische crisis aan, die bij verlies van werk voor veel mensen een grote invloed op het dagelijks leven gehad heeft. “Juist daarom is het goed dat er vanochtend belangrijke handtekeningen gezet zijn met betrekking tot de financiering van bouwprojecten in een samenwerking van gemeente en provincie.”