‘Ondernemers’prijs voor WSG

Een combinatie van lef, daadkracht en maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft de WSG gemaakt tot een landelijk toonaangevende corporatie. Voor de gemeente Geertruidenberg was dat gisteravond reden om de Woning Stichting Geertruidenberg en de drijvende krachten van deze corporatie te overladen met prijzen.

De uitreiking daarvan vond plaats tijdens het jaarlijkse, feestelijke evenement de Aanloop; de alternatieve seizoensopening van de gemeente Geertruidenberg.

De WSG sleepte de Ondernemersprijs in de wacht. ‘Van een kleine woningcorporatie in 1963 is WSG nu een bedrijf van regionale en landelijke naam en faam, met vestigingen in Geertruidenberg en Roosendaal en tientallen projecten in zijn portefeuille’, memoreerde wethouder Albert Smit. Bestuurder Peter Span en zijn rechterhand adjunt-directeur Bert Kuijten kregen een koninklijke onderscheiding. Zij zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvingen de versierselen uit handen van burgemeester Matthieu Meijer.

Peter Span en Bert Kuijten vormen volgens de burgemeester een ‘dynamisch duo’ dat intensief leiding geeft aan de WSG. Als gevolg van hun inspirerende kwaliteiten maakte WSG een enorme groei door. “Hun inzet voor WSG is van grote maatschappelijke betekenis”, aldus de burgemeester. Span (54) woont in Kaatsheuvel. Hij trad in 1994 aan als directeur. In 2000 kwam er een Raad van Toezicht en werd hij directeur-bestuurder. In 2010 veranderde de naam van zijn functie in bestuurder. Bert Kuijten (45) uit Waspik werd op 1 maart 1990 opzichter bij de WSG. In november 2003 werd hij adjunct-directeur.

De Cultuurprijs 2010 reikte wethouder Lida Verschuren uit aan Walther de Groot. Hij was jarenlang sauwelaar en is initiatiefnemer van River Zydeco, carnavalsvereniging de Reutefleutes en schipperskoor Recht Zo Die Gaat. Ook zet hij zich in voor theatergroep Cabaneel en het smartlappenkoor van de Handwijzer. Daarnaast was hij mede-organisator en jurylid van diverse evenementen. Sinds kort verzorgt hij een radioprogramma voor de SLOG.

De Vrijwilligersprijs ging naar Ingmar Damen. Hij werkte al op jonge leeftijd als vrijwilliger in De Riethorst en (de keuken van) Mauritsstaete. Sinds 1995 is hij vrijwilliger bij hobbyclub ’t Vondertje. Dit is een hobbyclub voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij is al vanaf zijn 12e jaar actief voor deze club. Hij is nog maar 28 jaar. Ingmar knutselt elke week mee en doet sinds vijf jaar ook het secretariaat van de club. Kortom, een voorbeeld voor jongeren die vrijwilligerswerk willen doen, vond Quirijnen.