Ondernemersprijzen Oscars en Heavy Decor

De ambiance was weer sfeervol. Fort Sint Gertrudis in Geertruidenberg leent zich uitstekend voor het jaarlijkse evenement ‘De Aanloop’, het Bergse alternatief voor de ‘saaie’ nieuwjaarsrecepties van gemeenten. Als aanloop naar het actieve jaar, het nieuwe seizoen, stonden de feestelijkheden traditiegetrouw in het teken van de mensen die zich verdienstelijk maken voor de gemeenschap.

Leuke filmpjes gingen vooraf aan de prijzenregen die de gemeente voor hen in petto had, met daarbij lovende speeches.

De vrijwilligers van het eetpunt Raamsdonk en dat in Raamsdonksveer werden geëerd met de vrijwilligersprijs. De beide eetpunten zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Zij halen ouderen uit hun isolement en draaien al jaren met volle bak. De vrijwilligersprijs gaat voortaan de Matthieu Meijer Prijs heten. Onder meer vanwege de betrokkenheid van de burgemeester met zijn inwoners.

De ondernemersprijs in de categorie detailhandel ging naar het innoverende Oscars. De discotheek is in korte tijd een begrip geworden in de regio. Bovendien maakt zij naam met haar ‘prikparty’s’ voor jongeren en het alcoholvrije carnaval.

De mannen van Heavy Decor, bekend van hun decors van geroest metaal, sleepten de ondernemersprijs voor bedrijven in de wacht. De creatieve geesten van Heavy Decor bouwden de vijfkoppige draak in de Efteling.

De sportprijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Hij viel in handen van handbalclub HMC. Zo werden de heren 1 kampioen in de landelijke klasse.

Andy Marcelissen ten slotte, de ‘dichter des larielands’, ontving de cultuurprijs. Afgelopen weekend nog werden 14 gedichten van Marcelissen ‘ vertaald’ in praalwagens op het bloemencorso in Valkenswaard. Ook gaven Bekende Nederlanders als Kluun en Guus Meeuwis steun aan zijn dichtbundel. Daardoor heeft Marcelissen de Ferse cultuur op de kaart gezet.