Ondernemersvereniging VOG brengt lokaal werk-aanbod en -vraag bij elkaar

De Verenigde Ondernemers Geertruidenberg VOG neemt het initiatief om het lokale aanbod aan werk (vacatures) en vraag naar werk (profielen van werkzoekenden) bij elkaar te brengen. Met ingang van 1 maart verschijnt daarvoor op de website van de VOG een aparte rubriek: “Vacaturebank”. Het is een voorbeeld van de vernieuwde samenwerking tussen gemeente Geertruidenberg en de VOG.

Vacaturebank

Voorzitter Louis de Wit van de VOG: “De kracht van de VOG zit in de lokale samenwerking. Onze driehonderd leden zijn van uiteenlopend pluimage, maar worstelen allemaal met dezelfde uitdagingen als werkgever. Eén daarvan is goed personeel vinden of bij mindere tijden een goede begeleiding bij dreigend ontslag. Nu de economie langzaam aantrekt zie je weliswaar een voorzichtige stijging in vacatures, maar die ontwikkeling is er niet in elke sector en door de achter ons liggende crisis zitten ook veel mensen nog thuis. Wij willen die twee zaken op een laagdrempelige manier bijeen brengen. Vandaar dit initiatief dat we “Vacaturebank” hebben gedoopt: een plek waar aanbod van werk en vraag naar werk elkaar kunnen ontmoeten.”

Samenwerking met VOG, Gemeente en WerkLink
Samen met de gemeente Geertruidenberg en WerkLink wordt het proces geautomatiseerd en de databank gevuld. Op de website van de VOG verschijnt een overzicht van vacatures bij VOG-leden en de geanonimiseerde profielen van werkzoekenden. Ziet een werkzoekende een interessante vacature of een bedrijf een interessant profiel, dan worden beiden via WerkLink met elkaar in contact gebracht. VOG blijft daar verder buiten en biedt haar website slechts als platform aan. De VOG-website wordt dagelijks door ongeveer 400 ondernemers bezocht. Ook verstuurt de ondernemersvereniging wekelijks een nieuwsbrief naar zo’n 900 geadresseerden. De uitstraling is dus groot én lokaal.

RWE Amercentrale stapt graag in
Werkzoekenden uit de gemeente kunnen zich dus op eenvoudige wijze bij lokale bedrijven presenteren. En dat is precies waarom VOG-lid RWE dankbaar gebruik maakt van deze extra mogelijkheid. Arjan van der Stelt, mobility manager bij de Amercentrale: “Al enkele jaren zit de energieproductiesector in zwaar weer en staat de werkgelegenheid onder druk. We begeleiden onze medewerkers op verschillende manieren naar ander werk, zowel binnen RWE als daar buiten. Veel van hen zijn woonachtig in de regio en zoeken dus ook liefst in de buurt weer een nieuwe baan. Toen we hoorden van dit initiatief was het contact met VOG snel gelegd. Vacatures hebben we niet, maar goed geschoold personeel zeer zeker. De profielen van onze mensen komen dus ook op de website.”

Als een lopend vuurtje
Marco Verbrugge, directeur/eigenaar van Makelaardij Verbrugge, gaat de website gebruiken als extra medium om zijn vacatures onder de aandacht te brengen: “Ik adverteer volop. In de lokale media, op mijn eigen website maar dat valt nog niet mee. De website van mijn eigen VOG waar ik als bestuurslid actief ben, is een goede aanvulling. Als ondernemer zoek ik juist naar mensen uit de buurt. Die kennen de omgeving en gewoontes, spreken de taal. Maar vooral hoop ik dat de vacatures en profielen op de website gespreksstof worden, bijvoorbeeld binnen het uitgebreide netwerk van VOG-leden. Dat we elkaar gaan attenderen op vacatures of een interessant profiel. Zo gaat dat nu ook al vaak: door te netwerken worden banen gevonden en vacatures vervuld.”

Op de website www.VOGweb.nl/vacaturebank vindt u een overzicht van de vacatures en profielen van werkzoekenden. Vindt u iets interessants, klik dan op de contactknop en vul het formulier in. Daarna neemt WerkLink contact met u om het vervolgtraject te bespreken.