Ontbijtsessie: Bent u klaar voor de toekomst?

Afgelopen vrijdag, 13 oktober, tijdens de allereerste VOG ontbijtsessie waren de
ondernemers te gast bij Detron in Raamsdonksveer.

Introductie door Marco Verbrugge (VOG) en Diana van Oudenaaren (Detron) foto: SE

Het ruim opgezette bedrijf met zeer uitnodigende ontvangstruimte is dan ook een perfecte omgeving voor een ontmoeting tussen ondernemers, tel daarbij de catering van Ouwe Jongens Krentenbrood op en de ontbijtsessie is al geslaagd. Maar er was meer.

De aanwezige ondernemers werden door Marc Toissant van Detron meegenomen naar de toekomst van de ondernemer, hoe ziet onze werkplek in 2023 eruit? Aan de hand van de vier thema’s Workspace, Connectivity, Cloud en Security werd de ondernemer uitgelegd dat het voor de eindgebruiker allemaal makkelijker gaat worden in de toekomst maar er een flinke uitdaging komt te liggen bij de ICT afdelingen, we kunnen het namelijk niet meer zelf. Wat er in de backend moet gebeuren wordt vele malen complexer en zoals we inmiddels weten zijn bijna alle bedrijfsprocessen afhankelijk van ICT.

Marc Toissant (Detron) Foto : SE

Bij Detron denken ze in kansen en mogelijkheden en begrijpen ze de uitdaging welke ligt te wachten voor de gebruiker. Naar mate er meer flexibele werkplekken ontstaan, dreigen er ook meer risico’s, vooral de beveiliging van alle endpoints van medewerkers zorgt voor een groot beveiligings- en beheeruitdaging. Een degelijke infrastructuur is daarbij essentieel, alles moet goed geregeld zijn en het zelf inrichten van je hard- en software is niet meer van deze tijd, de meeste software draait ook niet meer op je eigen systeem. Daarbij werd natuurlijk stil gestaan bij het werken in de cloud, voor velen al een begrip, maar voor sommige klinkt het nog steeds angstaanjagend. En zoals Marc het netjes verwoordde is er geen “cloud”, maar alleen computers van andere mensen. Met de opkomst van steeds meer apparaten blijft de uitdaging groot.

De aanwezige ondernemers waren allen zeer geïnteresseerd in de presentatie van Marc en ook daarna werd er nog lang over doorgepraat. De opstelling bij Detron liet ook duidelijk zien wat ons allemaal te wachten staat in de toekomst, met als voorbeeld de Samsung Dex, een docking station welke je smartphone in een handomdraai omtovert in een volwaardige computer, waardoor je met je smartphone nog flexibeler kunt werken en alle benodigde programma’s bij de hand hebt op een groot scherm. Je werkt hierdoor eenvoudiger, slimmer en sneller, multitasking in de breedste zin van het woord.

Foto : SE

Al met al een zeer succesvolle eerste ontbijtsessie, georganiseerd door de VOG in samenwerking met Detron. En om met de mooiste tekst van de ochtend af te sluiten: The best way to predict the future is to create it. De ondernemers kijken na deze eerste sessie al uit naar de volgende ontbijtsessie, waar zijn ze dan te gast?

Bron: Scattando Media i.o.v. VOG

Meer foto’s bekijken? zie onze Gallery.