Geertruidenberg doet Nacht van de Nacht

De gemeente Geertruidenberg wil duurzaam omgaan met haar verlichting. Dit komt op verschillende manieren tot uiting. De gemeente Geertruidenberg roept bedrijven op om deel te nemen aan de Nacht van de Nacht. U kunt uw bedrijf direct aanmelden via de link in dit artikel.

Gemeente geertruidenberg

  • We gebruiken lampen met een langere levensduur, ca. 4.100 stuks.
  • We gebruiken dimmers in onze bijna 500 LED lampen.
  • We verlichten alleen waar het nodig is.
  • Grondspots, die niet bijdragen aan de verkeersveiligheid of sociale veiligheid, zijn uitgezet. Uitzondering zijn de spots op de Markt en Elfhuizen.
  • Verlichting langs doorgaande wegen zonder bebouwing is midden in de nacht om en om uitgeschakeld. Als licht nodig is in verband met verkeersveiligheid blijft de verlichting aan.
  • Aanstraalverlichting van gemeentelijke gebouwen en kunstwerken gaat zoveel mogelijk rond middernacht uit.

Nacht van de Nacht
We willen deze besparing een extra impuls geven met de Nacht van de Nacht, op zaterdag 24 oktober 2015. Dit gebeurt op intitiatief van de Natuur- en Milieufederaties. In onze regio is dit de Brabantse Milieufederatie. Tijdens de Nacht van de Nacht doven een groot aantal gebouwen en locaties in Nederland hun verlichting. De gemeente dooft deze nacht de aanstraalverlichting van het gemeentehuis.

De gemeente Geertruidenberg roept bedrijven op om deel te nemen. U kunt uw bedrijf direct aanmelden via http://www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij/

De Milieufederatie vermeldt uw deelname en eventuele reden voor deelname op hun website en via social media. U kunt natuurlijk ook via uw eigen kanalen aandacht schenken aan de Nacht van de Nacht. Op de website http://www.nachtvandenacht.nl  kunt u meer informatie halen en bijvoorbeeld logo’s downloaden.