Opening sporthal = sluiting sporthal(len)

De sporthal De Veste in Geertruidenberg is gesloten. Dat heeft exploitant C. Arendse sr bekendgemaakt. Volgens Arendse was De Veste ‘zwaar verliesgevend’.

Eind vorige week werd de gemeente Geertruidenberg met de opening van de splinternieuwe Dongemond Sporthal een topsportaccomodatie rijker, en nu dus een sporthal armer. Het een, houdt aldus Arendse nadrukkelijk verband met het ander omdat de nieuwe hal verenigingen uit De Veste zou hebben weggezogen. Bovendien zou de Dongemond Sporthal met lagere tarieven werken. “Op kosten van gemeenschapsgeld”, aldus een verwijt van Arendse.

Verantwoordelijk wethouder Van den Kieboom: “Ik heb meerdere keren met de heer Arendse over deze zaak gesproken en ik constateer ook nu weer dat we ieder een eigen werkelijkheid hebben.”

Sporthal De Veste is eigendom van de Woningstichting Geertruidenberg (WSG). Van den Kieboom zegt, als gemeente, wel te willen bemiddelen bij onderhandelingen tussen een eventueel nieuwe exploitant en eigenaar WSG: “Dat heb ik de heer Arendse ook toegezegd.”