Opnieuw botsing over blauwe zone in ’t Veer

Het lijkt een eindeloze discussie: wel of geen blauwe zone in het centrum van Raamsdonksveer of Geertruidenberg? Opnieuw leidde het parkeren met een maximumtijd afgelopen donderdag tot een harde confrontatie in de gemeenteraad.

Blauwe zone

De blik van Berrie Broeders (CDA) richting coalitiegenoot Jan van Brummelen (Uw Drie Kernen) sprak boekdelen: geen blauwe zone. “Wij zijn daar pertinent op tegen”, aldus de CDA’er. Uw Drie Kernen ging niet mee met Broeders. Daardoor haalde een voorstel van het CDA om een streep te zetten door de blauwe zone geen meerderheid. Broeders kreeg wel steun van oppositiepartijen SP, Partij Samenwerking, PvdA en Keerpunt’74.

VVD’er Patrick Kok wilde juist het tegenovergestelde. “De piekbelasting op het Heereplein en de Markt zit boven de 75 procent. Wij willen per ommegaande een blauwe zone in gang zetten.”

“De cijfers laten zien dat een blauwe zone een optie is”, reageerde wethouder Kevin van Oort (GroenLinks). De bevoegdheid voor het invoeren van een blauwe zone ligt bij het college van B en W. Van Oort: “Als het moment daar is, stellen wij de raad op de hoogte. We zullen aan belangenafweging doen. Iedereen kan dan zijn zienswijze geven.”

Bron: BNdeStem.nl