Opnieuw dieseldiefstal Dombosch

Eerder dit jaar vonden al een drietal dieseldiefstallen op bedrijventerrein Dombosch plaats. Afgetankte vrachtwagens bleken in de ochtend geheel lege tanks te hebben. Na de diefstal van duizenden liters in juli is contact opgenomen met alle betrokken partijen (oa politie/gemeente/ beveiliging/BIZ) en heeft het getroffen bedrijf zelf extra maatregelen getroffen. Afgelopen weekend was het echter opnieuw raak en zijn twee beveiligde dieseltanks opengebroken (met forse gevolgschade) en geheel leeggeroofd.

Opmerkelijk is dat deze diefstal plaatsvindt op een bedrijventerrein dat voorzien is van camerabewaking inclusief surveillance door een particuliere beveiliging. Ook opmerkelijk is dat recentelijk de politie/wijkagent (ondanks aangifte en gezochte contact toen) niet op de hoogte bleek te zijn van de forse diefstal in juli en eerdere diefstallen dit jaar.

In welke mate hebben criminelen vrij spel op bedrijventerrein Dombosch? Moeten we de voorvallen accepteren of is een verbeterd samenspel van ondernemer(s)/politie/ gemeente/beveiliging mogelijk?