Optocht Faantelaand is fenomenaal mooi

Wie de klèntjes nie eert… Dat was dit jaar het motto van Faantelaand.

Daar trokken de carnavalsverenigingen zich niet heel veel van aan, want tijdens de optocht trok zondagmiddag de ene nog grotere praalwagen dan de andere door het centrum van Raamsdonksveer.

Het leek wel of het hele dorp de handen uit de mouwen had gestoken, zoveel tijd en aandacht was er besteed aan de massale bouwwerken. En dat alles tot in de puntjes verzorgd. Dat gold ook voor de loopgroepen. Faantelaand liet zich met maar liefst 39 wagens en groepen van zijn allerbeste kant zien.

Lustrum
Verschillende carnavalsclubs vierden een lustrum, bestonden elf jaar of een veelvoud ervan. De Faant pakte daarbij het meeste uit. Een stoet in het blauw geklede lakeien ging vooraf aan de praalwagen met daarop koning Willem-Alexander en koningin Máxima meer dan levensecht afgebeeld.

Zo vals als een kraai
De lolligste wagen was De Leuthappers met hun circus Ammelnetnie. Het orkest speelde zo vals als een kraai, de tent had maar drie zitplaatsen, het been van de directeur stak in het gips en zijn ballerina die vanwege haar omvang zelfs bij Weight Watchers nog zou worden geweigerd, werkten op de lachspieren.

Uitmijter was Milko Steyvers, directeur van het failliet gegane circus Renz, in de rol van levende kanonskogel. Die dus net niet die laatste stap waagde: zich af laten schieten.

Bron: BN De Stem – Kees Klijn 03-03-19
Foto’s: Jan Stads / Pix4Profs © Foto Pix4Profs