OTG Voorleesontbijt 2021

Jaarlijks organiseert Stichting OTG diverse activiteiten voor alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Geertruidenberg met het doel hen te enthousiasmeren voor techniek. Dit doen we met een gevarieerde groep enthousiaste en gedreven mensen uit de drie o’s: ondernemers, overheid en onderwijs.

Het voorleesontbijt – waarbij technische mensen uit de bedrijven in onze gemeente de kinderen uit groep 1-2 en 3 voorlezen uit een passend ‘technisch’ prentenboek – is elk jaar in januari een vast onderdeel van onze activiteiten. Helaas leek het er vanwege de corona situatie op dat ook deze activiteit in de knel zou komen.

Om dat te voorkomen, hebben we gezocht naar een goed alternatief. En dat was er. Dit jaar hebben we alle scholen een digitaal voorleesontbijt aangeboden. Met Andy Marcelissen als enthousiaste voorlezer van het prentenboek ‘Roza Rozeur ingenieur’ hebben we een pakkende voorleesvideo opgenomen. Tevens ontving de school vanuit OTG het prentenboek. De scholen hebben afgelopen week de voorleesvideo afgespeeld en gezien de positieve reacties heeft iedereen genoten van dit digitale voorleesavontuur. (tekst gaat verder onder de foto)

“Wat een supertof initiatief! De kinderen hebben ademloos geluisterd naar het voorleesverhaal. Het was doodstil in de klas. Stuk voor stuk waren ze met al hun aandacht bij de film. Ontzettend bedankt voor dit creatieve voorleesontbijt en het boek!”

“Wat was het leuk en leerzaam om naar het verhaal ‘Roza Rozeur, ingenieur’ te luisteren! In de klas hebben we het ook gehad over fouten maken en doorzetten. Daar sloot dit goed op aan, want ook ook bij Roza lukte het niet in een keer. Daarnaast maakte de kinderen via dit prentenboek kennis met techniek.”

Hoewel dit alternatief een succes én een mooie afwisseling was, hopen we toch dat we in 2022 weer een voorleesontbijt kunnen realiseren met echte voorlezers uit de bedrijven in onze regio.