Oud-minister Zalm te gast

Gerrit Zalm is oud-minister van Financi├źn en vice-minister president. Hij introduceerde in de kabinetten-Kok de Zalm-norm. Door een scheiding aan te brengen tussen inkomsten en uitgaven van het Rijk, bracht hij rust in het begrotingsbeleid. Ook is hij de naamgever van de Zalmsnip, een teruggave van belastingeld welke inmiddels is afgeschaft. Gerrit Zalm begon als afdelingsvoorzitter van het PvdA en stapte in 1984 over naar de VVD. Hij is een fervent flipperaar en staat bekend om zijn originele manier van omgang met journalisten.

Gerrit Zalm is momenteel ‘Chief Economist’ bij de DSB Bank waarbij de DSB bank oa gebruik maakt van zijn nationale en internationale ervaring en deskundigheid. Tevens heeft hij een adviseurstaak bij PricewaterhouseCoopers en is hij eerste voorzitter van de adviesraad Wigo4it (een samenwerkingsverband van de sociale diensten van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht om hun dienstverlening en computersystemen te verbeteren). Recent is Gerrit Zalm ook adviseur geworden bij durfinvesteerder Permira. Hij zal Permira oa helpen investeringsmogelijkheden te vinden en de groei van de bedrijven – waar de investeerder een belang in heeft – ondersteunen.

Gerrit Zalm is gastspreker bij het Rabo Ondernemerscaf├ę donderdag 18 oktober. Een bijeenkomst waarvoor ook alle VOG-leden zijn uitgenodigd. Omdat het maximale aantal inschrijvingen voor deze bijeenkomst bereikt was krijgt men alleen toegang tot deze bijeenkomst tegen overlegging van de bevestigingsmail (welke recentelijk door de Rabobank verstuurd is).