Parkeerterrein Lidl wordt veiliger

Er komt een verhoogd fietspad en er wordt eenrichtingsverkeer ingesteld.

zijkant Lidl, gezien vanaf de Keizersdijk. Op het parkeerterein komt eenrichtingsverkeer. © Sjoerd Marcelissen

Het parkeerterrein achter de Lidl in Raamsdonksveer wordt nog dit jaar aangepakt. De verkeerssituatie moet veiliger worden en er moet minder overlast zijn voor de omwonenden. Er komt een verhoogd fietspad en er wordt eenrichtingsverkeer ingesteld.

De maatregelen van de gemeente zijn een uitvloeisel van gesprekken met de directe omwonenden en een vertegenwoordiging van de ondernemers.

Sinds december 2017, bij de invoering van de ‘knip’ op de Keizersdijk, wordt een deel van het parkeerterrein Touwbaan-Kardeel gebruikt als doorgaande route. Tot eind februari was het mogelijk om op het gehele parkeerterrein, achte de Lidl en de bibliotheek, in twee richtingen te rijden. Dit leidde tot onveilige situaties ondat het parkeerterrein wordt doorkruist door een druk fiets- en voetpad.

De gemeente besloot toen om de westelijke doorgang met betonblokken te blokkeren, in afwachting van een onderzoek naar een veiliger situatie en ontlasting van de direct omwonenden. Na gesprekken met alle betrokkenen is besloten om een verhoogd, gekleurd fiets- en voetpad aan te leggen, de westelijke doorgang opnieuw open te stellen en eenrichtingsverkeer in te voeren.

Parkeerterrein aan de achterkant van de Lidl © Sjoerd Marcelissen

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 18-10-18