‘Parkzicht en Veste kunnen wel sluiten’

Als de bouw van een nieuwe sporthal bij het Dongemond College doorgaat, kunnen De Veste en Parkzicht wel sluiten. Die conclusie trekt sporthallenexploitant Cees Arendse.

Hij is woedend en hoogst verbaasd over de plannen van gemeente en Dongemond College voor de bouw van een nieuwe sporthal. Wat hem het meest verbaast is dat er nog steeds geen binnensportnota op tafel ligt – met daarin de gewenste behoefte aan accommodatie- op basis waarvan de raad een gefundeerd besluit kan nemen. Ook vindt hij dat hij als dé Veerse sportondernemer volledig in de kou is gezet.

Arendse runt momenteel beide sporthallen in de gemeente: sporthal de Veste (Geertruidenberg) en Parkzicht (Raamsdonksveer). De bezettingsgraad is zo’n vijftig tot zestig procent, zegt Arendse. Kennelijk is er niet meer behoefte, zegt hij. “Ik zou zeggen bouw een prachtige schoolsportvoorziening bij het Dongemond. Voor 2,5 miljoen euro heb een prachtige voorziening. Maar nee, het college wil een multifunctionele hal die 5,2 miljoen euro gaat kosten, zonder dat daar een gefundeerde onderbouwing bij zit. Ik verwacht een exploitatietekort van enkele tonnen per jaar.” Dat heeft hij in brief aan de gemeenteraad uitgelegd.