Pas op met offerte Waterbeheer bv

Als ondernemer dient u continu op uw hoede te zijn. Middels handige telefoontjes, mailtjes en brieven probeert men u vast te leggen voor zaken die u helemaal niet wilt. En vanzelfsprekend horen hier ook nog behoorlijke facturen bij. Deze dagen zou u bijvoorbeeld een schrijven kunnen krijgen van het bedrijf Waterbeheer BV uit Rotterdam (zoals andere ondernemers ook al hebben mogen ontvangen).

Middels het logo van Waterbeheer bv probeert het bedrijf reeds een vertrouwelijke uitstraling richting de lezer te hebben. Schrijven wordt verder nadrukkelijk als belangrijk aangeduid en vervolgens vermeld men dat u het schrijven ontvangt vanwege de door de wet opgelegde verplichting inzake legionella preventie. Uw aandacht is dan verkregen en men weet ook nog te melden dat er door drinkwaterbedrijven dan wel VROM-inspectie controles zullen worden uitgevoerd.

Na nog wat nadere uitleg maakt men het u ‘makkelijk’ en hoeft u alleen maar de bijgevoegde overeenkomst ondertekend te retourneren en bent u ervan verzekerd dat het bedrijf ‘uw keerkleppen komt controleren conform de toegestane methode zoals beschreven in het Waterwerkblad (WB 1.4 G)’. Om het u nog makkelijker te maken heeft men het aantal keerkleppen zovast ingeschat en bij 20 keerkleppen kost u dit ‘slechts’ €931,20 excl BTW jaarlijks.

Ons advies wanneer u een dergelijk schrijven ontvangt: Goed lezen en uzelf beseffen dat dit niet de manier is zoals we zaken met elkaar moeten doen!