Piraat staat alleen tegenover gemeente

Aanvullend bericht in BNdeStem 5-3-2015:
Wethouder: ‘Geen deal met Albert Heijn’ – De gemeente Geertruidenberg heeft niet stiekem een ‘deal’ gemaakt. ‘Geen sprake van’, aldus wethouder Kevin van Oort. ‘Ik heb afgelopen donderdag met Albert Heijn gepraat over hun toekomstplannen. Vrijdag verraste mij het bericht dat ze hun bezwaren intrekken.’

De uitbater van de Veerse snackbar Broodje Piraat, Gerard Nuijten, is boos op de gemeente. Lang maakte hij samen met de Albert Heijn aan het Anker bezwaar tegen de bouwplannen van Lidl aan de Keizersdijk. AH trok die bezwaren echter in, na toezeggingen over een uitbreidingsplan van de grootgrutter zelf. Maar met Nuijten, die ook wel een deal zou willen, zijn géén afspraken gemaakt.

Hij eiste daarom maandag bij de Raad van State een vergelijkbare deal die Albert Heijn en de gemeente Geertruidenberg blijkbaar hebben gesloten. “Waarom geeft de gemeente Albert Heijn wel zijn zin, en wacht ik nog steeds op een gesprek met de wethouder?”

De spoedprocedure zelf richtte zich tegen de verleende omgevingsvergunning voor een nieuwe Lidl-super aan de teen van de Keizersdijk. Aanvankelijk trokken Nuijten en Albert Heijn samen op tegen die bouwplannen. Maar vlak voor de behandeling van deze spoedprocedure bleek dat Albert Heijn en de gemeente een deal hadden gesloten, waarna die winkel zijn bezwaren tegen de komst van de Lidl introk. “AH trok zijn bezwaren in na de toezegging dat wij een uitbreidingsplan van Albert Heijn in procedure zullen brengen”, zei de woordvoerster van de gemeente Geertruidenberg.

Nuijten staat daarom nu alleen tegenover de gemeente en Lidl. De uitbater van Broodje Piraat vreest het kind van de rekening te worden, bij alle vernieuwingsplannen rondom de Keizersdijk. “Al jaren vraag ik aan de gemeente om mijn snackbar bij de nieuwbouw te betrekken. Maar links van mij komen straks de nieuwe Lidl en een aantal dagwinkels, rechts van mij de bibliotheek – en ik zit in mijn oude pand klem tussen beide ontwikkelingen.”

Bovendien vreest Nuijten in de toekomst ook nog klandizie mis te lopen, omdat er een knip is gepland in de Keizersdijk. “Die wordt vlak bij mijn zaak afgesloten voor doorgaand verkeer.”