Plan Riethorst Geertruidenberg krijgt een ‘go’

De nieuwbouwplannen voor verpleeghuis De Riethorst in Geertruidenberg gaan door. Ook het Schonckplein ondergaat een grote metamorfose. De gemeenteraad van Geertruidenberg ging donderdagavond met een ruime meerderheid akkoord met de plannen.

De Riethorst

Het oude Riethorst-gebouw aan de Venestraat wordt gesloopt en maakt plaats voor een geheel nieuw pand met 96 zorgplaatsen. In 2019 moet de 12 meter hoge nieuwbouw gereed zijn. Elke cliënt krijgt een eigen appartement in het gebouw. De cliënten zullen tijdens bouwwerkzaamheden tijdelijk worden ondergebracht in een locatie in Oosterhout. Welke locatie dat is, wil De Wee nog niet kwijt.

Volgens de oorspronkelijke plannen uit 2006 was het de bedoeling om naast het nieuwe verpleeghuis een supermarkt met een grootte van 1.800 vierkante meter te bouwen. Dat gaat niet door vanwege protest van veel inwoners. Er was angst voor te veel drukte en parkeeroverlast in de binnenstad. In plaats van een supermarkt, komen 28 koopwoningen aan de Venestraat.

Supermarkt
De Plus-supermarkt op het Schonckplein krijgt de kans om het winkeloppervlak zo goed als te verdubbelen, naar totaal 1.200 vierkante meter.

Daarnaast sprak de gemeente donderdag de intentie uit om de leegstaande Sporthal de Veste voor een bedrag van 450.000 euro te kopen van woningcorporatie Woningstichting Geertruidenberg (WSG). De woningcorporatie is eigenaar van zowel de Riethorst als De Veste. Omdat de bouw van de supermarkt bij de Riethorst niet door gaat, loopt de WSG inkomsten mis. Woningbouw brengt namelijk minder op dan een grote supermarktruimte. Vandaar dat de gemeente de woningcorporatie compenseert.

Bron: BNdeStem.nl