Plan voor recreatiepark in de Slikpolder

Een stuk natuur, een jachthaven en veertig recreatiewoningen. Dat is in een notendop het plan van ondernemer Bart van Rossum voor de Slikpolder. De 25-jarige ondernemer uit Geertruidenberg ziet in het stuk groen ten noorden van de vestingstad een

perfectie locatie voor het recreatiepark Marina Resort Geertruidenberg.

,,Je zit recht tegenover de Biesbosch en op tien minuten lopen van de Markt. Bovendien ben je daar bereikbaar voor zowel motor- als zeilboten”, aldus Bart van Rossum.

Al enige tijd is de invulling Slikpolder bij gemeente en waterschap Brabantse Delta onderwerp van gesprek. Het waterschap moet kiezen: versterking van de huidige dijk rond de polder of teruglegging van de dijk richting bebouwde kom. Die laatste optie biedt volgens Van Rossum kansen. Sinds 5 jaar bestiert hij Jachthaven Dok 12 in Raamsdonksveer, met 200 ligplaatsen. Sinds anderhalf jaar speelt hij met het idee voor een recreatiepark.

,,Er is vraag vanuit de markt. De toekomstige recreant wil een mix van voorzieningen bijeen. Zoals vakantiewoningen in het hogere segment, horecapunt met beachclub, zwemstrand, wellness, trailerhelling en faciliteiten voor een riviercruiseschip.” Van Rossum mikt op de toerist die volgens hem te weinig naar Geertruidenberg wordt gehaald. ,,Het gaat mij niet om mensen die nu liggen in de Waspikse jachthaven. Ik wil de aandacht trekken van mensen buiten de regio, Duitsers of Belgen.”
Het recreatiepark zou moeten komen in de schaduw van de Amercentrale. Een ecologische zone en geluidswal moeten ervoor zorgen dat er een scheiding komt tussen industrie en recreatie. ,,We gaan voor een bosrijke omgeving, die openbaar toegankelijk is. Er komen wandelpaden. Het is absoluut niet de bedoeling om hier asfalt neer te leggen. Ook worden de woningen duurzaam; met zonnepanelen wordt energie opgewekt.” De natuurijsbaan wordt in Van Rossums plannen verplaatst richting de bebouwde kom. Voorlopig gaat de gemeente Geertruidenberg uit van de Slikpolder als natuurgebied, met versterking van de huidige dijk. Over dat laatste beslist het waterschap. ,,Ik wil dat de gemeente de deuren openhoudt voor dit plan. Dit is misschien de laatste mogelijkheid in deze gemeente waar een dergelijk park mogelijk is. Er geldt ook economisch belang.” Wethouder Kevin van Oort deed eerder de suggestie voor een recreatiepark bij Achter de Hoeven (Raamsdonksveer). Volgens Van Rossum, die daarover heeft gesproken met het waterschap, is dat zo goed als onhaalbaar. Donderdag 30 maart bespreekt de raad de invulling van de Slikpolder.

Bron: Facebookpagina LokaalPlusGeertruidenberg (BN de Stem Sjoerd Marcelissen)