Positieve ontwikkeling vacatures Brabant

Goed nieuws voor Brabantse werkzoekenden: voor het eerst sinds april dit jaar steeg het aantal vacatures in de provincie. De graadmeter van de regionale banenmarkt steeg afgelopen maand met bijna 20 procent. Voor West-Brabant ligt dat cijfer zelfs nog een stuk hoger.

Werkzoekenden in Roosendaal zien dat er nu ruim veertig procent meer mogelijkheden zijn om op te solliciteren binnen de eigen gemeentegrenzen. In Breda steeg het aanbod met 37 procent en in Bergen op Zoom 28 procent.

In Oost-Brabant zijn de cijfers duidelijk slechter. In Eindhoven en Den Bosch steeg het aantal openstaande vacatures een stuk minder hard en Helmond en Oss scoorden zelfs en de min. Daar waren de kansen voor werkzoekenden al bepaald niet groot, en het nam de afgelopen maand nog verder af.

De stijgingen zijn flink, maar het aantal vacatures in Brabant was de maanden hiervoor dan ook wel heel hard gedaald. Momenteel tellen de diverse algemene vacaturewebsites dan wel meer Brabantse vacatures dan vorige maand, maar het zijn er nog altijd veel minder dan de maanden ervoor. Zo zijn er bijvoorbeeld nog altijd vijftien procent minder dan in het voorjaar.

Lees het volledige artikel op omroepbrabant.nl.