Probleem sluipverkeer blijft bij volwaardig knooppunt Hooipolder

Een volwaardig knooppunt Hooipolder lost het probleem met het sluipverkeer in Waspik en Raamsdonk niet op. Dat zegt de Geertruidenbergse wethouder Kevin van Oort (GroenLinks). Het rijk gaat een verbindingsboog aanleggen bij Hooipolder, waardoor diverse verkeerslichten vervallen.

Ook al zou het rijk kiezen voor een complete aanpak, dan blijft het sluipverkeer in de dorpen, meent de wethouder. “Dit gaat het lokale probleem niet tackelen.”

Reden dat de gemeente gaat bekijken of een nieuwe parallelweg mogelijk is bij Waspik en Raamsdonk. Die maakt deel uit van het Hooipolder Plus-plan, opgezet met de provincie. “Door het vervallen van de op- en afrit bij de watertoren in Raamsdonksveer gaat een groot deel van het verkeer op de A59 er niet af bij Oosterhout, maar kiezen deze mensen de route door Raamsdonk”, stelt Van Oort. Hij reageert daarmee op vragen van SP en VVD. “Er lijkt weerstand te ontstaan tegen het Hooipolder-Plusplan. Ook ik kan niet leven met de parallelweg”, meent VVD’er Patrick Kok.

Piet de Peuter (SP) stelt voor dat de raad eerst een uitspraak doet over de parallelweg, voordat Van Oort van alles laat onderzoeken. “Ik hoor zo al zes tot acht raadsleden die tegen zijn. Je kunt je een hoop kosten en werk besparen.” Eerder sprak ook coalitiepartij CDA zich uit tegen de parallelweg. Het onderzoek kost 100.000 euro, de helft betaald door de provincie. Van Oort zei daarnaast de lobby voor een verkeerslichtenvrij Hooipolder met de regio te willen aanpakken. “Dus met Breda als trekker, het gaat om de hashtag van Breda”, verwijst hij naar doorstromingsproblemen op de A27, A58 en noordelijke rondweg.

Bron: BNdeStem.nl