PvdA: VOG betreurenswaardig

Betreurenswaardig:
1) Deplorabel 2) Deerniswekkend 3) Erg 4) Jammerlijk 5) Jammer 6) Onbevredigend 7) Ontoereikend 8) Onvoldoende 9) Sneu 10) Spijtig 11) Teleurstellend 12) Zonde

Gelezen in BNdeStem

PvdA-kopstuk Mirjam de Groot haalde maandagavond tijdens de discussieraad hard uit naar de Bergse ondernemersvereniging VOG. Ze complimenteerde wethouder Adriaanse de Jongh voor het streven om vijf jaar door te gaan met de bedrijfsinvesteringszone (BIZ) op Dombosch in Raamsdonksveer. Maar De Groot zie de communicatie ‘zeer teleurstellend’ te vinden.

“Wij krijgen nieuwsbrieven van de VOG waarin staat dat ze door die stomme gemeenteraad de BIZ op hun buik kunnen schrijven. Ik vind dat een betreurenswaardige insteek. De VOG is toch zo onafhankelijk van de BIZ?”

De raad nam onlangs een amendement aan om een bedrag van 77.000 euro, voorgeschoten aan de BIZ voor 2014 nadat de gemeente zelf fouten gemaakt bleek te hebben, terug te vorderen. Tot onvrede van de VOG, die vreest dat ondernemers mede daardoor niets meer zien in de collectieve voorziening voor veiligheid en onderhoud.