Raad: Vuurwerk hoort op Dombosch

Al is het maar voor drie dagen en al is het in een beveiligde bunker, de Bergse gemeenteraad verzet zich tegen de opslag van vuurwerk bij tuincentrum Wagenmakers aan de Kerklaan in Raamsdonk. Vuurwerk hoort thuis op industrieterrein Dombosch, meent de raad. Maar die mogelijkheid is niet in het bestemmingsplan Dombosch opgenomen.

Wagenmakers wil in de stille wintermaanden vuurwerk verkopen, net als de Boerenbond. Het vuurwerk willen ze opslaan in een speciaal te bouwen bunker. Tel daarbij op dat het tuincentrum zich in het buitengebied bevindt, dan is het veiligheidsrisico nihil, verklaarde wethouder Wim Quirijnen.

Maar de gemeenteraad neemt dit niet voetstoots aan. Zij mist een ruimtelijke onderbouwing van de plannen. Het tuincentrum ligt aan de weg naar Raamsdonksveer. Wat als daar LPG-auto’s langsrijden? Wat is het groepsrisico?

Vuurwerk hoort niet thuis in een woonkern maar op een industriegebied. Vandaar het verzoek om vuurwerk uit het bestemmingsplan buitengebied te halen, waarover op 28 april een besluit valt.