Raamsdonksveer krijgt eigen Brouwerij

Enthousiaste ondernemers starten brouwerij “De Twee Leeuwen” en wij gaan er een glas heffen op 31 mei. Kom je ook naar de VOG Network Borrel?

De Twee Leeuwen
Waar Evert-Jan zijn horeca-ervaring opdeed op de Hotelschool, van waaruit de passie voor het ontwikkelen van recepten en het experimenteren met smaken is ontstaan, brouwt Nico al bier sinds zijn 17e. Met zijn eerste bier “De Pootzak” heeft hij reeds op jonge leeftijd verschillende prijzen in de wacht gesleept. Deze “Pootzak” diende in 2014 als basis voor het eerste bier van De Twee Leeuwen , Fèrs Blond. Vanuit de passie om recepten te ontwikkelen, te experimenteren met Belgische bieren en bieren naar eigen smaak te brouwen, ontstond de vriendschap en het concept voor De Twee Leeuwen. Met de Belgische klassieke basis van Nico en de Hollandse roots van Evert-Jan, brouwen we traditionele bieren met een modern sausje. Zo kwam ook ons logo tot stand: een combinatie van de leeuw op de Nederlandse en op de Vlaamse vlag.

De Brouwerij
Het bierbrouwen deden we altijd als gastbrouwers bij andere brouwerijen, maar onze werkzaamheden verschoven steeds meer naar de verkoop van ons bier. We willen weer terug naar de basis: het brouwproces. Daarom zijn we nu klaar voor een volgende stap: een vaste locatie voor Brouwerij De Twee Leeuwen, zodat we weer kunnen doen wat we écht leuk vinden: bier brouwen.

Het Proeflokaal
En dat is niet alles. We willen je onze bieren laten proeven in ons eigen proeflokaal: De Brouwfabriek. De Brouwfabriek komt – net als de brouwerij – te liggen in het Noord Brabantse Raamsdonksveer. Het moet een plek worden waar iedereen uit de buurt samenkomt, zowel bierliefhebbers als ondernemers. Daarom gaan we samenwerken met ondernemers uit de buurt, bijvoorbeeld voor borrelhappen en gegrild vlees van een big green egg op vrijdagmiddag en voor een barbecue op zondag. We willen er op deze manier voor zorgen dat lokale horeca meer gaat samenwerken en dat De Brouwfabriek een proeflokaal wordt waar iedereen trots op kan zijn. Zo wordt deze plek niet alleen van ons, maar van iedereen die er graag komt.

Oude fabriek
De locatie voor de brouwerij en het proeflokaal is een oude fabriek midden in het centrum van Raamsdonksveer. De industriële look van de oude fabriek willen we behouden, bijvoorbeeld door de oude ketels te laten staan en deze opnieuw te gaan gebruiken. We vullen het interieur aan met een moderne en robuuste bar, lange houten tafels en vintage meubilair. Zo willen we van De Brouwfabriek een sfeervolle en gezellige plek maken waar iedereen in de omgeving op vrijdagmiddag naartoe trekt, om een bijzonder biertje te proeven met vrienden. In het proeflokaal, tussen de brouwketels of op het terras met loungeruimte in de zon.

Doordeweeks wordt er in de brouwerij bier gebrouwen en is deze geopend voor events en rondleidingen. Op de zaterdag gaan we met groepen hun eigen bier brouwen en geven we workshops en proeverijen. Maar in het weekend is het pas écht feest: dan opent het proeflokaal voor publiek, waar we zo’n 10 eigen en lokale bieren op tap krijgen, die aan lange robuuste tafels gedronken kunnen worden. Als gast zit je tussen de brouwketels, die doordeweeks gebruikt worden voor het brouwproces. Zo zien, ruiken en beleven onze gasten hun biertje optimaal.

Wat nu? Onze eigen bieren Fèrs Amber en Fèrs Blond worden zeer goed gewaardeerd en worden al geschonken en verkocht bij enkele cafés, slijterijen, restaurants en supermarkten in Nederland en België. Maar naast de partners die al enthousiast zijn over onze bieren, willen we met deze crowdfunding nu ook jullie aanspreken: de bierkenners en -liefhebbers. Want voor een bijzonder biertje kun je straks gewoon terecht in ons proeflokaal!

Wat hebben we nodig? We zijn al een heel eind op weg en hebben al een groot deel van de locatie aangepakt, maar we zijn er nog niet. Daarom zijn we een crowdfundingcampagne gestart, zodat we niet alleen ambassadeurs aan ons kunnen binden maar ook vast campagne kunnen voeren voor ons merk. De winst van de brouwerij zullen we uiteindelijk ook weer investeren in de onderneming, zodat De Twee Leeuwen kan blijven groeien.

Om dit te bereiken willen we samen met jou en lokale ondernemers minimaal € 45.000 ophalen. Daarmee kunnen we:

  • De verbouwing van de oude fabriek rondmaken
  • Brouwketels aanschaffen
  • Een mooie bar bouwen
  • Het proeflokaal inrichten

Maar het allerliefst halen we €60.000 op. Dan kunnen we namelijk:

  • Ons terras in de zon (!) inrichten met een loungeruimte
  • Duurzamer brouwen dankzij zonnecollectoren op het dak (waarmee we 40% van onze energie kunnen besparen!)
  • Kleine bottellijn aanschaffen zodat je als gast je zelf gebrouwen bier ook kunt bottelen en mee naar huis kunt nemen

Hoe werkt het? Geloof jij net zo in onze mooie plannen als wij? Dan kun je via deze pagina investeren in De Twee Leeuwen door rechts bovenaan de pagina op ‘Leen’ te klikken. Zo draag je bij aan de ontwikkeling van onze speciaalbieren én aan een eigen brouwerij met proeflokaal van De Twee Leeuwen.

Investering
Je kunt al investeren vanaf €250 en we betalen jou de investering inclusief 17,5% totaalrendement terug. Je investering betalen we aan je terug in 5 jaarlijkse termijnen, de eerste in 2019 en de laatste in 2023.

Daarnaast krijg je als dank voor je vertrouwen nog een mooie beloning, die je ook rechts op deze pagina vindt. Omdat we onze omgeving graag willen betrekken bij onze plannen, hebben we de beloningen samengesteld met leuke lokale ondernemers uit de buurt.

Doe mee! Wij willen van ons proeflokaal een groot succes te maken, en kunnen je hulp goed gebruiken. Met jouw investering kunnen we aan de slag, onze ambities waarmaken en De Twee Leeuwen op de kaart zetten. Help je mee?

Kijk snel op https://crowdaboutnow.nl/campagnes/detweeleeuwen

Heb je ideeën of vragen, neem gerust contact met ons op. Dat kan via ej@detweeleeuwen.com. Verder kun je ons vinden op detweeleeuwen.com en op Facebook.

Kom je ook naar de VOG Network Borrel bij Brouwerij De Twee Leeuwen? Meld je dan wel even aan en klik hier.