Right-Oh is nat trainingsveld zat

“We zijn het beu, we hebben al een tijd aangeklooid”, zegt voorzitter Joop de Jongh.

Het hoofdveld van Right-Oh wordt niet gebruikt voor trainingen, omdat dit in de weekenden bespeeld wordt voor wedstrijden.

De Geertruidenbergse club heeft herhaaldelijk aan de bel getrokken bij de gemeente over de kwaliteit van het veld bij sportpark Hier-O. Ook politieke partij Keerpunt’74 heeft de kwestie meermaals aangekaart. De Jongh: “Er zit geen drainage onder het veld en we leven in een land waar veel regen valt. Sinds oktober hebben we er amper meer getraind.” Meestal laat Right-Oh teams nu op het kunstgrasveldje trainen. “Maar dat is qua tijd bijna niet mogelijk met twintig elftallen. Trainingen worden korter of vallen uit. We verliezen hierdoor leden: ze gaan naar een vereniging waar ze wel kunnen trainen.”

‘Veld redelijk tot goed’
Het trainingsveld bij Hier-O is eigendom van de gemeente Geertruidenberg, maar exploitant is Cees van den Hout. Hij verhuurt het weer aan Right-Oh. Volgens Van den Hout is het veld afgelopen najaar nog goedgekeurd. Dat bevestigt de gemeente. “Uit onderzoek blijkt dat de staat van het veld als redelijk tot goed mag worden beschouwd. Het veld is geschikt om te trainen, met dien verstande dat het heel gevoelig is voor schade onder natte omstandigheden.” Vanwege de aanhoudende klachten onderzoekt de gemeente wel de waterhuishouding. “Dit gebeurt met sensoren, die eind januari zijn geplaatst. Op basis van de resultaten stellen we gezamenlijk een plan van aanpak op om te komen tot een oplossing.”

Kunstgrasveld
Right-Oh heeft de gemeente drie opties voorgelegd, meent De Jongh. “Je knapt het veld bij Hier-O, met drainage. Je kunt ook het veld aan de Gouverneurslaan bespeelbaar maken. De derde mogelijkheid is een volledig kunstgrasveld op het eigen sportpark.” Wethouder Bert van den Kieboom: “Er zijn op korte termijn geen oplossingen om het trainingsveld dusdanig bespeelbaar te maken dat het voldoet aan de eisen van Right-Oh.” Volgens de wethouder heeft vorig najaar ook een gesprek met de club plaatsgevonden. “Toen heeft Right-Oh aangegeven vanaf het seizoen 2018-2019 over een goede faciliteit te willen beschikken.”

Bron: BN De Stem