Ruim baan voor Dongemond Soccer Center

Sporthal De Veste in Geertruidenberg kan vanaf volgend sportseizoen opengaan als Dongemond Soccer Center. De gemeenteraad van Geertruidenberg bepaalde donderdagavond dat De Veste verkocht mag worden aan de lokale

ondernemers Arie Treffers en Jos en Jürgen van den Elshout. “Het moet een verrijking en begrip voor de regio worden”, reageert Treffers. De naam Dutch Lions vervalt. De ondernemers richten een nieuwe organisatie op die eigenaar wordt van de sporthal: Sportinvestment Dongemond BV.

Regionale clubs
De investeerders gaan de komende tijd in overleg met de gemeente over de oplevering. Treffers: “We hebben onze plannen klaar, maar we hebben veel zaken in de koelkast gezet. Zoals het regelen van aannemers voor de te verbouwen onderdelen. Hetzelfde geldt voor huurders, denk aan fysiotherapeuten, personal trainers of een horeca-exploitant. Ook zullen contacten met regionale clubs, voetbalscholen, basisscholen en ondernemingen opnieuw opgestart moeten worden.”

Sportinvestment Dongemond
Eerder kwamen wethouder Kevin van Oort (GroenLinks) en de investeerders namelijk niet tot een akkoord. De gemeente vroeg, in opdracht van de raad, 450.000 euro voor de sporthal. Dat bedrag wilden de investeerders betalen. Zij stelden wel als voorwaarde dat de gemeente de kosten voor het verwijderen van asbest (10.000 euro) voor haar rekening zou nemen. Met dat laatste ging Van Oort niet akkoord.

GroenLinks, CDA, VVD, Keerpunt’74 en SP dienden gisteren een voorstel in om wel akkoord te gaan met het bod van Sportinvestment Dongemond BV.  Lokaal+ en PvdA gingen mee met deze partijen. Alleen D66 was tegen verkoop. Van Oort is altijd voorstander geweest van sloop van De Veste. Op het Schonckplein zouden dan huizen moeten komen.

De raad gaf wel het signaal aan de investeerders dat er nu verder geen onderhandelingsvrijheid meer is. “Dit is het, meer niet.” Piet de Peuter (SP): “Laat de gemeente maar een verkoopovereenkomst opstellen.”

Bron: BN De Stem 30-03-2017