RvS stelt Louwman in het ongelijk

De Raad van State heeft alle bezwaren van het Louwman Nationaal Automobielmuseum tegen het bestemmingsplan voor het Raamsdonkveerse bedrijventerrein Dombosch van tafel geveegd.

Volgens Louwman en verhuurder Dôme Vastgoed Wassenaar B.V. beperkt het plan de ontwikkelings- en bouwmogelijkheden van het museum en het bedrijf. Huurder Louwman en verhuurder Dôme Vastgoed Wassenaar B.V. willen meer ontwikkelingsmogelijkheden voor de toekomst, zoals bijvoorbeeld een mogelijkheid voor de vestiging van grootschalige detailhandel.

De Raad van State stelt vast dat de zone op het bedrijventerrein waar grootschalige winkels en dealers mogen zitten, eerder onder druk van de provincie is ingekrompen. Noord-Brabant vond de zone en maatje te groot voor Raamsdonkveer en de raad vindt dat de gemeente terecht de detailhandelszone heeft beperkt.

Verder vinden Louwman en Dôme dat het bedrijf ook niet goed kan uitbreiden en ontwikkelen.

De Raad van State stelt vast dat Louwman bij de vaststelling van het bestemmingsplan geen concrete plannen voor uitbreiding bij de gemeente Geertruidenberg heeft ingediend. Ook ziet de Raad in het plan geen beperkingen voor de hoogte van bedrijfsgebouwen op Dombosch.

Kortom, het plan kan ruimtelijk door de beugel en Louwman heeft niet aangetoond dat ze niet uit de voeten kan op de huidige locatie aan de Steurweg 8.