RWE Biomassa Conferentie

Conferentie 14 en 15 maart 2018: Agro, Chemie en Energie werken samen aan een biobased economy.

Een duurzame samenleving heeft biomassa als grondstof en als brandstof nodig. De realisatie van een biobased economy is niet alleen noodzakelijk: hij biedt tegelijkertijd geweldige economische kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. De Agro-, Chemie- en Energiesector kunnen samen de biobased economy gaan realiseren. RWE wil de samenwerking tussen deze sectoren stimuleren en faciliteren. Daarom organiseren wij op woensdag 14 en donderdag 15 maart 2018 de vierde internationale RWE Conferentie over biomassa en biobased economy.

Voor de tweede dag van de conferentie slaan we de handen ineen met TKI-Bio Based Economy*, dat samen met ons op die dag haar congres over biobased economy organiseert. Het programma is gericht op strategische en beleidsmatige ontwikkelingen. Daarnaast zullen net gestarte en al succesvolle projecten de revue passeren.

De eerste conferentiedag zal in het teken staan van de herkomst en beschikbaarheid van de diverse soorten biomassa, de technische ontwikkelingen en mogelijke toepassingen van biomassa en biobased economy.

Op beide dagen presenteren gerenommeerde sprekers hun visie op de kansen die er liggen in de biobased economy. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor inspraak en discussie en om mensen uit uw netwerk te ontmoeten en nieuwe contacten te maken.

De conferentie vindt plaats op de RWE Amercentrale in Geertruidenberg, waar de Amer Bio WKC staat en waar de ontwikkeling tot Bio Park Amer is ingezet. Een rondleiding is onderdeel van het programma. Wij maken het volledige programma in januari 2018 bekend en zullen u dan ook de definitieve uitnodiging sturen met registratiemogelijkheid. Noteer 14 en 15 maart alvast in uw agenda!

Lees hier het hele artikel Save the Date RWE Biomass Conference 2018

* Het Nederlandse Kabinet heeft 9 topsectoren aangewezen waarin Nederland wereldwijd sterk is. Binnen de topsectoren heeft de chemie het thema biobased geadopteerd. Stichting Topconsortium voor Kennis- en Innovatie Biobased Economy (TKI-BBE) voert het cross-sectorale innovatiecontract Biobased Economy uit.

Bron: RWE