Samenwerking Olympiër + VOG-voorzitter

Pro-BMX’er Twan van Gendt is lid van het nationale BMX-team, RedBull-atleet en was finalist bij de Olympische spelen in Londen. Zijn doel is Rio 2016 .

VOG-voorzitter Henk Adriaanse ondersteunt deze topsporter reeds de afgelopen 3 jaar en samen zochten ze naar een manier om de BMX-sport laagdrempeliger te maken zodat iedereen het kan doen, ervaren en meemaken. Dit weekend ligt er daarom een unieke ‘pumptrack’ op de Kurenpolder in Hank.

Want ook Hans Gommers van de Kurenpolder was enthousiast over het initiatief en tevens sloot Joost Wichman zich erbij aan (wereldkampioen four-cross 2013, brons in 2011 en Europees kampioen in 2006, 2008 en 2010).

Een pumptrack is een baan waar je zonder te trappen/steppen een parcours aflegt over hobbels en door kombochten met gebruikmaking van je lichaam plus de zwaartekracht. Het kan met MTB, BMX, stuntstep of skateboard en zelfs met een racefiets. Het is als een soort achtbaan op de fiets behalve dan dat je zelf je snelheid bepaalt. Geschikt voor de allerjongsten maar ook voor de oudere en geoefende rijders.

Vrijdag wordt een unieke baan opgebouwd en iedereen kan zaterdag en zondag gratis gebruik maken van de pumptrack. Maar behalve dat kunnen de echte gevorderden zich aanmelden voor het Open NK Pumptrack met diverse geldprijzen voor de categorie mannen of vrouwen en een hoofdprijs van €1000,-. Kwalificatieraces beginnen zondag om 12u, finaleraces vanaf 15u.

Een unieke samenwerking tussen ondernemers en topsporters die het bekijken waard is dit weekend.