Scholieren veiliger dankzij ondernemers

Even een chronologische update:

  • 2007 besluit de gemeente dat de lokale bouwmarkt zich mag vestigen op bedrijventerrein Dombosch en deze opent haar deuren in 2009, in aanpassing van de infrastructuur aan bezoekende consumenten is echter niet voorzien
  • 2007 plaatst de gemeente ter hoogte van de Academielaan een geluidsscherm langs de Zalmweg waardoor de overzichtelijkheid aldaar op de kruising verslechterd
  • 2008 ongeluk kruising Zalmweg/Academielaan met scooterrijder (werknemer van een bedrijf op Dombosch)
  • 2009 ongeluk met fietsende scholier op kruising Zalmweg/Academielaan

Als ondernemerscollectief zijn wij steeds aandacht blijven vragen voor de verkeersonveilige situatie voor met name fietsers en voetgangers (oa werknemers en scholieren) op en nabij bedrijventerrein Dombosch. Na meerdere jaren overleg zijn we dan ook blij te kunnen vaststellen dat deze situatie anno 2013 aanmerkelijk verbeterd is door een constructieve samenwerking met diverse partijen. In adequate kruisingen, fietspaden en een goede verkeersafwikkeling is oa voorzien.

Ook komende jaren zullen we als VOG – gelet op afgelopen jaren behaalde resultaten – ernaar streven om een constructieve samenwerking met diverse partijen/tussen ondernemers te behouden en te stimuleren.

En natuurlijk kan samenwerking soms lastig zijn. Maar wie heeft er bezwaar wanneer samenwerking nodig is om bijvoorbeeld een (verkeers)veiliger situatie voor oa kinderen en werknemers te realiseren?