Schwing Stetter sluit deuren

Na 40 jaar actief geweest te zijn in Nederland laat Schwing Stetter weten te stoppen met haar activiteiten in Nederland. De vestiging in Raamsdonksveer sluit daarom de deuren per 31-12.

SCHWING Stetter Group is een toonaangevende, wereldwijde fabrikant van apparatuur voor de productie, het transport, het verpompen, de distributie en recycling van beton. Daarnaast levert SCHWING Stetter de speciale apparatuur voor het verpompen van modderig materiaal door middel van zuigerpompen, hoge druk afsluiters en andere industriële hydraulische apparatuur. De hoofdvestiging is gevestigd in de Duitse stad Herne en men heeft fabrieken in Oostenrijk, VS, Brazilië, Rusland, India en China. Er zijn SCHWING Stetter dochterondernemingen in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië, Spanje, Zweden, Groot-Brittannië en Korea. Vertegenwoordigers van SCHWING Stetter zitten in meer dan 100 landen.

Sinds veertig jaar is Schwing Stetter in Nederland actief en de website van Schwing Stetter vermeld dat men op de vestiging in Raamsdonksveer ook een grote voorraad onderdelen in huis heeft. Het bedrijf meldt echter dat er een einde komt aan de activiteiten in Nederland. De deuren in Raamsdonksveer zullen daarom per 31 december 2014 sluiten.