‘Situatie WSG uitzichtloos’

De kantonrechter vergeleek de situatie van woningcorporatie WSG maandagmiddag enigszins met de financiële situatie van Griekenland: uitzichtloos. WSG en sportexploitant Arendse troffen elkaar in verband met het kort geding dat de laatste had aangespannen tegen de woningcorporatie.

Advocaat Wubbena typeerde WSG namens Arendse met de bewoording: ‘Een niet zo verstandige projectontwikkelaar die nu op de blaren moet zitten.’ Arendse stapte naar de rechter vanwege de slechte staat van het dak van sporthal Parkzicht in Raamsdonksveer en problemen met de waterleiding aldaar. Het dak lekte zo ernstig dat huurder Arendse zich eind augustus genoodzaakt zag de sporthal te sluiten. Daarnaast zou de waterleiding volgens een laatste controle van Brabant Water legionellagevaar veroorzaken. WSG zou als eigenaar van het pand tot nu toe in gebreke zijn gebleven wat betreft zowel het onderhoud als de reparaties.

WSG probeerde een kort geding te voorkomen door samen met Arendse naar een oplossing te zoeken. Een oplossing zou zijn om hem de grond aan te bieden van Dorpshuis De Haven in Raamsdonksveer, waar de partijen ook al eerder over spraken voordat Arendse Parkzicht ging huren. Volgens Ronald van Isselt van WSG was die deal bijna rond: ‘We waren eruit, maar wij hebben nu eenmaal te maken met aandeelhouders. Er was nog tijd nodig om na te gaan of het stuk grond aan de Haven inderdaad aangeboden kan worden. Dat blijkt nu zo te zijn.’

De rechter besloot nog niet over te gaan tot een vonnis, omdat beide partijen volgens hem mogelijk na gezamenlijk overleg nog tot een oplossing zouden kunnen komen. Wel gaf hij aan dat er wat hem betreft twee oplossingen zijn voor Arendse: ‘Of je koopt de tent (Parkzicht, red.) of je krijgt de grond aan de Haven.’ WSG manen tot reparatie van Parkzicht zou geen oplossing zijn, omdat het oorspronkelijke plan voor de accommodatie geen doorgang meer zou kunnen krijgen gezien de financiële situatie van WSG. Arendse wilde van het pand een multifunctionele accommodatie maken met ruimte voor binnensport en een fitnesscentrum. WSG gaf gistermiddag nogmaals aan financieel niet meer in staat te zijn aan dat plan mee te werken.

De rechter doet over twee weken uitspraak. Arendse heeft tot maandag om te besluiten af te zien van een vonnis en de zaak alsnog onderling te regelen met WSG.