Sluiting Amercentrale 8 leidt tot 50 werknemers minder in Geertruidenberg

Het sluiten van Amercentrale 8 leidt tot een flinke inkrimping van het personeelsbestand bij Essent in Geertruidenberg: van 350 naar 300 werknemers.

Per 1 januari 2016 gaat Amer 8 dicht. Amer 9 blijft wel in bedrijf. “Die blijft zeker tot 2023 draaien, daarna kijken we verder”, zegt plantmanager Chris Scheerder.

Amercentrale Geertruidenberg

Speculaties over sluiting in 2030 zijn volgens hem voorbarig. “Dat is nog heel ver weg”, meent Scheerder. “Heel veel factoren spelen een rol, zoals economische ontwikkelingen, het energielandschap, politiek en overheidsbeleid. Het is niet onwaarschijnlijk, maar we doen over die lengte van tijd formeel geen uitspraken.”

Het dichtgaan van Amer 8 is het gevolg van het Nationaal Energieakkoord uit 2013, waarbij overheid en energieleveranciers afspraken maakten over het sluiten van kolencentrales. Amer 8 dateerde uit 1980, Amer 9 staat er sinds 1993.

Werknemers krijgen eind november duidelijkheid over de reorganisatie, verwacht Scheerder. “Dat gaat volgens het principe van afspiegeling. Er ligt een royaal sociaal plan klaar.”

Bron: BN de Stem

Bezoek de Amercentrale tijdens de herfstvakantie!
Op woensdagmiddag 28 oktober, midden in de herfstvakantie, opent de Amercentrale van RWE de deuren voor maximaal honderd inwoners uit de gemeenten Geertruidenberg en Drimmelen. Zie amercentrale.nl voor informatie en aanmelden.