Sneeuw kan ook kansen bieden

Sneeuw stimuleert ondernemers die afhankelijk zijn van de weersomstandigheden niet en levert meestal veel overlast op. De bouw heeft er last van, transporteurs ondervinden hinder, hoveniers vallen stil. We nemen dan de omstandigheden als een gegeven maar het kan ook kansen bieden.

Bij de afgelopen sneeuwval werd er namelijk sneeuw geruimd door een externe partij bij oa de van de Sluijsgroep, bij Finntax en op het Dongemond College. Niet de concierge of medewerkers pogen een veilige weg te realiseren op eigen terrein maar een ‘sneeuwteam’ neemt dit werk uit handen.

De ‘sneeuwteams’ die bij genoemde bedrijven en andere bezig waren blijken hoveniers te zijn van de firma de Rooy Hoveniers uit Dussen. Navraag bij de ondernemers Ben en Günther de Rooy levert het relaas op dat ook zij veel hinder ondervinden van sneeuw. Toen ze echter apparatuur aanschaften om het eigen terrein sneeuwvrij te maken (en hiermee ook de eigen hoveniers wat aan de slag te houden) bedachten ze dat hier wel eens meer behoefte bij ondernemers aan zou kunnen zijn. Zeker bij de toenemende sneeuwoverlast. Het ontstaan van de ‘sneeuwteams’ was een feit en ze zijn dan ook bij sneeuwval zichtbaar bij diverse bedrijven in de gemeente Geertruidenberg.

De ondernemers passen hiermee op een creatieve wijze het principe van diversificatie toe (een strategie om door middel van een spreiding over meerdere hulpbronnen de risico`s te spreiden). Sneeuw blijft zo werktechnisch altijd overlast bezorgen maar kan dan ook kansen bieden.