Spaart u? Een tip!

De gedrevenheid van een ondernemer is vaak datgene wat hem drijft. Tegelijkertijd moet hier natuurlijk wel een redelijke vergoeding tegenover staan en doet de ondernemer er verstandig aan wat geld te sparen voor mindere tijden of de ‘oude’ dag.

Dit sparen kan op verschillende manieren en een voor de hand liggende manier is om gebruik te maken van een spaarrekening. Eerder berichten wij over het tegoed dat op alle spaarekeningen in NL gegarandeerd is (maximaal €20.000,- voor 100% en de volgende €20.000,- voor 90%). Ook de keuze van een bank of verschillende banken verdient echter aandacht.

Navraag bij de gemiddelde ondernemer leert ons dat men weinig aandacht heeft voor de bank waar het spaargeld ondergebracht wordt. Vaak is dit gewoon de bank/financier waarmee men normaliter ook zaken doet. Maar is dit wel de verstandigste keus?

Het bezoek van een vergelijkingssite biedt uitsluitsel. Uitgaande van een internet-spaarrekening waar u altijd direct over uw geld kunt beschikken krijgt u bijvoorbeeld van de Postbank een basisrente van 2,5%, SNS 2,6% en Rabobank 2,8% (bron: mistermoney.nl). Kiest u echter voor een aantrekkelijker aanbieder dan ontvangt u bij Icesave bijvoorbeeld 5,25% of bij Ohra 5,00%. Op jaarbasis levert u dit bijvoorbeeld, bij een spaarbedrag van maximaal €40.000,-, ten opzichte van de Postbank een extra voordeel op tot €1.100,-.

Kleine moeite om honderden tot meer dan 1.000 euro per jaar te verdienen. Wat ons betreft dus een aanrader om u gedurende de vakantie even in deze materie te verdiepen!