Span al langer weg bij WSG

Peter Span is al sinds 17 maart directeur-bestuurder af bij woningcorporatie WSG in Geertruidenberg en niet per 30 maart, zoals WSG eerder meldde.

Uit gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) blijkt dat voorzitter Frank Staal van de raad van commissarissen al per 17 maart te boek staat als directeur-bestuurder van WSG. Een en ander werpt een ander licht op het terugtreden van Peter Span. Uit een persbericht van vorige week: ‘In goed overleg met de raad van commissarissen is besloten dat Peter Span met ingang van 30 maart 2011 terugtreedt als directeur-bestuurder van woningcorporatie WSG. De voorzitter van de raad van commissarissen neemt de komende tijd de verantwoordelijkheden en bevoegheden van Span over.’

Staal houdt in eerste instantie vast aan 30 maart. “Op die datum ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan om me te laten inschrijven als directeur-bestuurder. Hoe het dan kan dat ik per 17 maart te boek sta als bestuurder? Ik heb geen idee . Waarschijnlijk hebben ze een fout gemaakt bij de KvK.”

Voorlichter Marc Volleman van de KvK kan de beweringen weerleggen. Uit een formulier blijkt dat Staal 24 maart langs is geweest.