Sportvelden niet verplaatsen?

We bouwen voor circa 10% meer inwoners en gaan ervan uit dat deze woningbehoefte bestaat. Tegelijkertijd komen we echter ook tot de conclusie dat er geen sprake zal zijn van een aanmerkelijke groei van het aantal sporters……

VVD, CDA en Keerpunt’74, coalitiepartijen in de gemeente Geertruidenberg, eisen uitleg van het college van B en W over de gang van zaken rond het al dan niet verplaatsen van de sportvelden in Raamsdonksveer.

Albert Smit (VVD), Adriaan de Jongh (CDA) en Pieter Voragen (Keerpunt’74) willen schriftelijk weten van het college welke concrete actie er is ondernomen in de richting van de Provinciale Planologische Commissie. Ook willen ze antwoord op de vraag op welke wijze het rapport Westtangent accepteren of herstructureren? uit februari 2006 destijds bij de gemeente is binnengekomen en hoe er mee is omgegaan. Volgens het rapport was verhuizing van de sportvelden een minder geschikte optie dan herschikken ervan. Die conclusie heeft nooit de openbaarheid bereikt en er is twee jaar lang gesteggeld over wat er moest gebeuren met de velden. Pas nadat onlangs B en W besloten hadden dat herschikking het beste was, kwam het rapport boven water, iets wat de coalitiepartijen erg verraste.

Op de vraag of ‘boos’ zijn niet een betere omschrijving is, zegt Adriaan de Jongh: “Boos kunnen we altijd nog worden, laten we het in dit geval eerst maar eens op ‘verbaasd’ houden.” VVD, CDA en Keerpunt’74 vragen zich onder andere af wanneer de behandeling van het rapport stond gepland. De Jongh: “Ik kan me herinneren dat we indirect geld voor het onderzoek hebben vrijgemaakt, maar daarna is het op een of andere manier uit beeld verdwenen. Ik probeer nog na te gaan wanneer precies. Het rapport is verschenen rond de verkiezingstijd, ergens daar is het misgegaan. Uit de stukken uit die tijd blijkt dat het rapport op 21 februari 2006 door het college besproken zou worden. Maar in het verslag van die bijeenkomst valt niets over dit onderwerp te lezen.”