Stenen bestrating centrum vertraagd

Eerder deze week zochten in het centrum gevestigde ondernemers de media op. Het verhaal zou gaan dat de werkzaamheden aan het centrum vertraging had omdat de benodigde bestrating nog onderweg was vanaf China. De gemeente bevestigt dit relaas nu inderdaad.

Middels een informatief schrijven woensdag laat de gemeente weten dat de leverdatum van de natuurstenen elementen (welke in het middenpad van de Hoofdstraat en Het Anker moet worden aangebracht) later wordt. Door de slechte weersomstandigheden in China zouden er problemen gekomen zijn met de ontginning van de stenen en daardoor met de productiesnelheid. De materialen komen daardoor niet week 42 in Rotterdam aan maar in week 45. Begin week 46 (11 november 2013) kan men dan ook pas over de stenen beschikken.

De gemeente meldt verders dat men de overlast voor iedereen zo min mogelijk wil houden en daarom in ieder geval in de Hoofdstraat en het lage gedeelte van Het Anker eind week 46 (17 november 2013) al het straatwerk zal aanbrengen en de losse materialen verwijderen.