Strengere regels voor parkeren

De gemeente Geertruidenberg scherpt per half februari de regels aan om nog beter op te kunnen treden tegen het parkeren/overnachten in de gemeente en oa op industrieterrein Dombosch in Raamsdonksveer. De algemene plaatselijke verordening (apv) wordt dusdanig aangescherpt, dat het mogelijk wordt om handhavend op te treden tegen losse opleggers/trailers/grote aanhangwagens die geplaatst worden op de aangewezen parkeerstroken voor grote voertuigen. Parkeergelegenheid die bestemd is voor oa lokale chauffeurs uit nabijgelegen woonwijken.

Begin vorig jaar werd al een handhavingnota voor het terrein aangenomen, maar die voorzag niet in concrete handhavingsancties tegen los weggezet transportmateriaal. Wethouder Albert Smit licht toe: “Na invoering van de nieuwe regels was de eerste periode begin 2011 vooral bedoeld om de chauffeurs kenbaar te maken dat de regels veranderd waren. We hadden echter niet de middelen om op alles te handhaven en dus bleef het bij waarschuwingen. Sommige gedragingen zijn echter zo hardnekkig dat nu besloten is de regels aan te scherpen.” De aanscherping is onderdeel van de zogeheten revitalisering bedrijventerrein Dombosch.

Het probleem van het illegaal ‘kamperen’ op het industrieterrein bestaat al enkele jaren. Op de hoofdstructuur van Dombosch (Steurweg, Ramgatseweg, Zalmweg en Lissenveld) is verder al sinds juni 2010 een parkeerverbod van kracht. Ook binnen de bebouwde kommen van de gehele gemeente geldt een parkeerverbod, behalve op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Uitzonderingen in deze regeling zijn de parkeergelegenheden op/bij Oosterhoutseweg, de Weegbree, de Ottergeerde en de Zalmweg in Raamsdonksveer en de Kerklaan in Raamsdonk. Hier mag wel geparkeerd maar ook niet overnacht mag worden.

Henk Adriaanse, voorzitter van ondernemersvereniging VOG, hoopt dat de gemeente nu voet bij stuk houdt en op structurele basis gaat handhaven op met name de overnachters: “Afgelopen jaar waren de controles niet meer dan incidenteel. We zien regelmatig trucks staan op het bedrijventerrein, maar de politie doet daar niets mee. Hopelijk komt daar nu verandering in.”