Succesvolle bedrijven anticiperen

De personeelslasten voor het midden- en kleinbedrijf moeten flink omlaag om economische groei te verhogen, stelt MKB-Nederland.

Er moet een einde komen aan het twee jaar doorbetalen bij ziek personeel, het aantal vrije dagen is te hoog en het recht op flexibele werktijden moet verdwijnen. Dat stelt de werkgeversorganisatie in een rapport dat zal worden aangeboden aan premier Rutte. Zieke werknemers hebben recht op 70 procent van hun loon, twee jaar lang. De mkb’ers willen dat dit wordt teruggebracht naar één jaar, aldus het rapport.

Ook vinden MKB-Nederland en VNO-NCW dat ondernemers niet langer verantwoordelijk moeten zijn voor ziektegevallen die duidelijk voortvloeien uit het gedrag van werknemers in de privésfeer, zoals skiongelukken. Daarvoor zullen werknemers zich zelf moeten verzekeren. Daarnaast wil het midden- en kleinbedrijf dat de regels voor verlof worden aangepakt. Die werden vorig jaar juist uitgebreid: vaders hebben recht op langer vrij na de geboorte van een kind, en geldt zorgverlof niet alleen voor het verzorgen van partners en kinderen, maar ook voor zieke opa’s, oma’s en vrienden.

Vorige week bleek ook al uit een rapport van ING dat de meeste midden- en kleinbedrijven de bestaande regels, zoals het doorbetalen bij ziekte, als grootste belemmering bij ondernemen zien. Dat geldt echter vooral voor bedrijven in de achterhoede en middenmoot. Succesvolle bedrijven zijn meer bezig met het anticiperen op de toekomst, zoals veranderend consumentengedrag.

Lees het volledige artikel op nu.nl.