Succesvolle bedrijvenochtend techniek

Afgelopen zaterdag heeft de eerste open bedrijvenochtend plaatsgevonden. Een groot aantal VOG-bedrijven, werkzaam in de techniek en de bouw, hadden hun deuren opengesteld voor de jeugd van 10 t/m 14 jaar en hun ouders. Ook de techniekcoordinatoren van alle scholen waren aanwezig evenals de wethouders van onderwijs en economische zaken inclusief een aantal geïnteresseerde raadsleden.

Er werd op het Dongemond College verzameld. Na een korte uiteenzetting van de doelstellingen van de Stichting Onderwijs en Techniek en uitleg over het verloop van de ochtend werd iedereen in de gelegenheid gesteld om twee bedrijven te bezoeken. Op een enthousiaste en begrijpelijke manier werd bij de bedrijven vervolgens een beeld geschetst van de werkzaamheden die in deze bedrijven plaatsvinden. De productiebedrijven hadden speciaal voor deze ochtend de productielijnen laten draaien en personeel gevraagd om hun vakmanschap te demonstreren. De deelnemers werden verder verwend met een hapje, drankje en een kadootje. Bij enkele bedrijven werden de kinderen ook zelf aan het werk gezet of kregen ze de mogelijkheid om de technische apparatuur uit te proberen.

Deze open bedrijvenochtend werd georganiseerd door de Stichting Onderwijs en Techniek. De Stichting is een samenwerkingsverband van alle basisscholen, het Dongemond College, de gemeente Geertruidenberg en ondernemersvereniging VOG. De stichting stelt zich ten doel de techniek bij de jeugd en hun ouders positief onder de aandacht te brengen en de instroom in de technische opleidingen te vergroten.