Supermarktruzie rond Edah kruipt voort

Het gemeentebestuur van Geertruidenberg en supermarktconcern Laurus hebben de Raad van State opnieuw proberen te overtuigen dat de Edah-noodwinkel aan de Emmaweg geen langere levensduur zal hebben dan vijf jaar.

Gisteren diende bij de hoogste bestuursrechtbank de zogenaamde bodemprocedure. In deze procedure volgt de einduitspraak in het geding over de inmiddels gerealiseerde noodwinkel dat in 2005 werd aangezwengeld door de directe concurrenten van Edah, C1000 van Gameren en Plus Retail B.V. uit Geertruidenberg en Raamsdonksveer. De concurrentie vertrouwt moederconcern Laurus van Edah niet. De noodwinkel, die de afgebrande Edah-supermarkt aan de Koestraat/Zuidwal in Geertruidenberg tijdelijk moet vervangen, is bijna twee keer zo groot als de oude. C1000 en Plus zijn er zeker dat de noodwinkel een definitieve voorziening zal worden. Raadsvrouw I. Klein zei gisteren namens Laurus dat gedacht wordt aan herbouw van de winkel aan de Koestraat op dezelfde plek. Wel wordt de nieuwe supermarkt 1200 vierkante meter. De afgebrande was 650 vierkante meter.

In januari vroegen gemeente en Laurus de Raad van State om bij voorlopige voorziening de bouwvergunning voor noodwinkel, die door de rechtbank in Breda op verzoek van de concurrentie buiten werking is gesteld, weer leven in te blazen. Dat verzoek werd door de Raad van State afgewezen. Edah kan daardoor de noodwinkel nog steeds niet in gebruik nemen. De definitieve uitspraak in de supermarktruzie volgt over zes weken.