Terras wordt goedkoper vanaf 2019

Ondernemers met een terras op gemeentelijke grond hoeven daarover vanaf 2019 geen belasting meer te betalen.

Ondernemers in de gemeente Geertruidenberg hoeven vanaf 2019 geen belasting meer te betalen voor terras op gemeentelijk grondgebied. © Robert Vos

‘Dit was ondernemertje pesten’.  De gemeente gaat in deze gevallen niet langer precariobelasting heffen, zo heeft de politiek besloten.

Het gaat op een jaar om een bedrag van een kleine 10 euro per vierkante meter terras. Het initiatief komt van raadslid Joop Heesters (Keerpunt’74). Hij breekt een lans voor de ondernemers. “Zij zijn afhankelijk van een goed ondernemersklimaat. Het is onze taak om hiervoor zorg te dragen.” Hij wijst op de toeristische ambities van de gemeente Geertruidenberg. “Ondernemers met terrassen en uitstallingen leveren een aanzienlijke bijdrage aan de beoogde levendigheid in onze kernen.”

Verkiezingen
Diverse politieke partijen wilden het besluit over de precariobelasting over de verkiezingen heen tillen. “Maar de inwoners kiezen ons voor vier jaar, niet voor drie jaar en elf maanden”, meent Eric van Oosterhout (GroenLinks). “Dit had al geregeld moeten zijn.” Collega Minie van de Weerd (GroenLinks). “Als we het nu doen, kunnen we het van onze to-do-list afstrepen.” Ook VVD’er Patrick Kok is blij. “Dit was ondernemertje pesten.”

Bron: BN De Stem