Toch even flyboarden in Nionplas bij Raamsdonksveer

Jet Fun krijgt evenementen- vergunning om aan verplichtingen te kunnen voldoen. NOB is woedend. De gemeente Geertruidenberg heeft het voor fly- en hoverboarders mogelijk gemaakt om op de zondagen 28 augustus en 25 september tóch gebruik te maken van de Nionplas bij Raamsdonksveer.

Flyboarder

Daarmee haalt zij zich de woede van de Nederlandse Onderwatersportbond (NOB) op de hals. Die verwijt de gemeente dat zij door het verstrekken van een evenementenvergunning aan de fly- en hoverboarders, ofwel het bedrijf Jet Fun, een uitspraak van de voorzieningenrechter omzeilt.

Die bepaalde in juni van dit jaar, na een kort geding dat door de NOB was aangespannen tegen de gemeente Geertruidenberg, dat Jet Fun niet langer gebruik mocht maken van de plas bij Raamsdonksveer. De rechter oordeelde dat de gemeente bij het uitgeven van de vergunning te weinig rekening zou hebben gehouden met andere gebruikers van de plas, zoals de duikers.

De gemeente omzeilt het vonnis van de rechter niet, laat een woordvoerster weten. “Het staat iedereen vrij een evenementenvergunning aan te vragen. Dit is een afzonderlijk procedure die los staat van de eerdere procedure die betrekking heeft op ontheffing van het bestemmingsplan. De evenementenvergunning is aangevraagd voor slechts twee zondagen, 28 augustus en 25 september”, laat de woordvoerster weten. “Door het verstrekken van de vergunning komt de gemeente tegemoet aan de wens van de aanvrager om een deel van de boekingen die al bij hem waren gedaan, netjes te kunnen afwerken.”

Bron: BNdeStem.nl