Toch schaatsen in de kerstvakantie

Wel op een andere plek, maar het Veers IJsplein gaat toch door: bij handbalclub HMC, aan de rand van Raamsdonksveer.

Het IJsplein vond de afgelopen jaren telkens plaats in de Koloszaal in Raamsdonksveer. © EDWIN WIEKENS

De organisatie moest alle zeilen bijzetten om alles rond te krijgen. “Maar de kogel is door de kerk”, zegt Jan Kievith namens het bestuur. “We hebben nog een gat in de begroting van 3.000 tot 4.000 euro, maar dat gat denken we wel dicht te krijgen met sponsors en donateurs.” Sponsors en donateurs kunnen zich uiteraard ook melden.

Ook heeft het Veerse IJsplein een nieuwe locatie: bij handbalclub HMC, aan de rand van Raamsdonksveer. De afgelopen jaren kon er tijdens de kerstvakantie telkens geschaatst worden in de Koloszaal, maar de laatste maanden moest het bestuur zoeken naar een nieuwe plek. “Dat was voor ons prioriteit: de locatie veiligstellen”, zegt Kievith. “Het complex geldt nu als evenemententerrein, dus dat betekent dat er gebruik kan worden gemaakt van horeca. HMC gaat de kantine openen. Zo kunnen we elkaar ondersteunen.”

Permanent
Er komt een overkapping, waardoor onder alle weersomstandigheden geschaatst kan worden. Mocht de samenwerking tussen HMC en ’t Veerse IJsplein goed bevallen, dan wordt het handbalterrein mogelijk een vaste thuishaven voor de ijsbaan. “De organisatie wordt dan een stuk simpeler, dan ken je het kunstje”, stelt Kievith. De opening van het IJsplein is op zaterdag 23 december voor publiek en duurt de gehele kerstvakantie. Kinderen kunnen gratis schaatsen.

Bron: BN De Stem