Toer de Boer R’donk 2009

Het Raamsdonkse platteland heeft heel wat te bieden. Reden voor een aantal bedrijven om hun deuren open te zetten voor het publiek. Samen met de gemeente Geertruidenberg en de ZLTO is zaterdag een Toer de Boer-route uitgezet.

Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers langs bij vier agrarische bedrijven en het nieuwe gemaal Keizersveer van waterschap Brabantse Delta (Aanwassenweg 2). De agrarische bedrijven die meedoen zijn de aardbeienkwekerij van de familie Verschuren (Schansstraat 30), de melkgeitenhouderij van de familie Bink (Luiten Ambachtstraat 33), kersenboomgaard De Kersenhof (Zijlweg 2) en de melkkoeienboerderij van de familie Van Beek (Werfkampenseweg 28). De totale route beslaat zo’n zes kilometer.

Op diverse locaties zijn extra activiteiten georganiseerd. Zo kunnen mensen hapjes proeven van lokale producten die bereid zijn door Streekkoken.nl, is er een roofvogelshow met een valkenier, vertelt een imker over bijen, bestuiving en honing, kunnen kinderen genieten op het springkussen en geschminkt worden en mogen bezoekers met geitenbokjes op de foto. Bij De Kersenhof is om 13.30 uur bovendien een modeshow van het kledinglabel Koe-en-Boe van ‘Boer zoekt Vrouw’-deelneemster Marlies. Natuurlijk zijn er allerlei dieren die geaaid en geknuffeld mogen worden. Vrijdag gaan groepen vijf van diverse basisscholen uit de gemeente Geertruidenberg al een dagdeel op excursie bij een van de Raamsdonkse bedrijven.