Toerisme en recreatie op plek Amercentrale Geertruidenberg

Als de Amercentrale sluit, dan moet het terrein toerisme en recreatie als nieuwe bestemming krijgen. Dat is de voorkeur van de Geertruidenbergse gemeenteraad. De politiek bekrachtigde dat afgelopen week door een motie van GroenLinks’er Eric van Oosterhout aan te nemen.
Amercentrale - toerisme en recreatie

Enkele weken geleden maakte het kabinet het voornemen bekend om de Geertruidenbergse kolencentrale vervroegd – mogelijk 2020 – te willen sluiten. Dat leidt tot veel speculaties over sloop en herbestemming. Van Oosterhout wil eigenlijk dat B en W zo snel mogelijk met centrale-eigenaar RWE rond de tafel gaat om te komen tot een directe ontmanteling.

“Te kort door de bocht”, noemt burgemeester Willemijn van Hees dat. Wel gaat zij in op de toeristische ambities en zegt zij toe hierover in gesprek te gaan met RWE. “Die boodschap hebben wij eerder meegekregen van onze inwoners: zij willen iets anders zien op die locatie. We willen zo snel mogelijk een stip op de horizon zetten.” Wel plaatst zij een kleine kanttekening bij toeristische herbestemming: “Of dat haalbaar en betaalbaar is? Je moet groots kunnen denken.”

Bron: BNdeStem.nl