Tom Boogaarts: “Ik wil de regie hebben over mijn eigen pad”

Tom Boogaarts werkt sinds 2012 als zzp’er onder de naam ‘BEC Boogaarts Engineering & Contracting’. In dit artikel lees je waarom Tom zzp’er is geworden en waarom het hem zo goed bevalt!

Door Sara Berende

Tom is 30 jaar en woont samen met zijn vriendin in Raamsdonksveer. Hij heeft na de middelbare school een opleiding gevolgd tot werktuigbouwkundige, die hij in 2011 afrondde. Hierna is Tom meteen aan de slag gegaan als zzp’er. Dit jaar rondde hij daarbij nog de hbo-opleiding Bedrijfskunde af, waardoor hij zich nu mag kwalificeren als bedrijfskundige.

Tom is gespecialiseerd in o.a. kwaliteits-, proces- en verandermanagement. “Wat ik eigenlijk doe is het verbeteren van de kwaliteit in de breedste zin van het woord. Het draait vooral om procesoptimalisatie en het elimineren van verspillingen d.m.v. LEAN-methodieken. Door deze procesoptimalisaties kunnen organisaties besparen op kosten en tijd en kunnen zaken als onnodige tussenvoorraden en faalkosten significant worden verkleind.” Als zzp’er heeft Tom telkens een groot langlopend project van 1,5 tot 2 jaar bij opdrachtgevers als Shell en Engie. Daarnaast neemt hij kleinere projecten aan, waaronder bijvoorbeeld de begeleiding en certificering van  ISO 9001 bij bedrijven.

“Ik ben gelijk na mijn eerste opleiding zzp’er geworden, omdat ik zelf de regie in handen wilde hebben over mijn loopbaan en de opleidingen die ik volg. Ook vind ik het bijzonder dat ik via verbeterprojecten  in korte tijd veel waarde kan toevoegen in een organisatie.” Tom omschrijft zichzelf als een oplossingsgerichte en sociale ondernemer. “Ik doe veel verschillende projecten, waardoor ik in korte tijd veel mensen leer kennen en een groot netwerk opbouw, dat is heel leuk.”

Tom heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Hij wil als zzp’er in de toekomst wat meer kleinere en kortlopende projecten aannemen, het liefst in de regio. Dat is ook de reden dat hij lid is geworden van de VOG: “Ik wil ondernemers uit de gemeente ontmoeten en mijn kansen in de regio verkennen. Daarnaast moet ik nu vaak ver reizen, dus ik zou het prettig vinden als ik wat vaker dicht bij huis kan werken.”

“De ontwikkeling van het online vergaderen vind ik daarom ook fijn en ik zie daarin ook veel potentie voor de toekomst.” Toch is ook Tom flink geraakt door de coronacrisis: “Mijn huidige langlopende project ligt nu helaas stil en het is de vraag of deze nog opgestart gaat worden.” De kleinere opdrachten gaan gelukkig nog wel door en daarom verschuift Tom nu de aandacht naar de kortlopende projecten. Ook benut Tom deze crisistijd door het oppakken van aanvullende opleidingen en trainingen om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn in de toekomst!

 

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Word dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl

What do you want to do ?

New mail