Triple P: Regio scoort economisch goed

Economisch scoort de regio goed, vooral vanwege de aanwezigheid van veel bedrijfsruimte en infrastructuur. Dat is een van de conclusies van de Triple P-monitor die Rabobank Amerstreek liet opstellen.

Het rapport werd deze week tijdens de afsluitende avond van de feestweek rond het nieuwe pand overhandigd aan de burgemeesters Stefan Huisman (Oosterhout), Gert de Kok (Drimmelen) en Willemijn van Hees (Geertruidenberg).

Andere conclusies uit het rapport zijn:

  • Goed is de vertegenwoordiging van traditionele economie zoals industrie en bouw. Gevolg is wel een lagere innovatiegraad: ‘ De Amerstreek heeft niet het vestigingsklimaat voor een broedplaats voor innovatieve starters.’
  • Tussen 2000 en 2010 nam het aantal banen in Geertruidenberg met 8% af. In Oosterhout en Drimmelen was er juist een groei van 15%.
  • De Amerstreek kent een groot toeristisch aanbod dat goed op elkaar aansluit. De regio moet daarom naar een toeristische jaarplanning, waarbij activiteiten op elkaar worden afgstemd en regiobreed onder de aandacht gebracht.
  • Het midden- en kleinbedrijf moet carrièreperspectieven blijven bieden om te voorkomen dat hoogopgeleiden naar de stad trekken.